Avbytare: Hampus Olsson, Gustav Lindquist, Carl Odell, Christofer Bassini och Izzettin Adigüzel.

Thom Nilsson ut - Jonathan Bergeling in 63 min
Mirza Dubicanac ut - Gustav Lindquist in 63 min
Emir Rozajac ut - Mirza Dubicanac in 80 min

MATCHKOMMENTARER
Efter 6 raka förluster tog ÖT Smygehuk äntligen poäng igen, den här gången i derbyt mot FC Trelleborg.
Hemmalaget inledde piggt och det det syntes verkligen inte att det var ÖT Smygehuk som var bottenlaget av de två kombatörerna. I den 1:a minuten slår Joel Gustafsson en lång utspark där vi kommer 2 mot 2. Vasko Mitrovic trycker med råstyrka bort försvararen och skjuter ett skott som målvakten räddar till hörna. Johan Hellström slår hörnan där Jonathan Bergeling kommer upp fint i luften men nicken går över. Hemmalaget äger mycket boll i första halvlek där vi väntar på ett mål. I den 23:e minuten går Jonathan Bergeling ut och in kommer Hampus Olsson. I den 31:a minuten slår Johan Hellström en fin boll på djupet till Hampus Olsson. Hampus går runt sin försvarare och spelar snett bak in i straffområdet till Denis Malovic. Med en enkel "tvåfotare" fintar Denis bort två försvarare och kommer fri med målvakten och där placerar Denis in 1-0 snyggt intill bortre stolpen. Detta var Denis 1:a mål någonsin för ÖT Smygehuk FF. I den 39:e minuten har hemmalaget ett fint anfall där Denis Malovic spelar ut på vänsterkanten mot Thom Nilsson. Thom spelar in bollen i mitten till Hampus Olsson som skjuter från 20 meter men bollen går över. I den 43:e minuten rullar ÖT Smygehuk runt fint igen där Mirza Dubicanac hittar Thom Nilsson på vänsterkanten och Thom bryter in och avlossar ett skott som dessvärre går mitt på målvakten. I första halvlekens sista minut rullar FCT runt bollen i backlinjen och den ena mittbacken missar nertagningen helt och hållet där målvakten är ur position och Hampus Olsson har hela målet öppet och ska bara rulla in 2-0 från max 10 meter. Domaren blåser oförklarligt för halvlek halvsekunden innan Hampus ska slå bollen i det tomma målet. Vilda protester men det har vi inget för. "Endast" 1-0 ledning i paus där vi har full kontroll på händelserna.
I den 47:e minuten kommer André Andersson fram på högerkanten och spelar vidare till Johan Hellström. Johan slår ett flackt inlägg där Vasko Mitrovic avslutar direkt men utanför. I den 48:e minuten kommer hemmalaget fram igen på högerkanten där Johan Hellström först tunnlar försvararen innan han slår in bollen i straffområdet där bollen touchar en försvarare och det är ytterst nära att Vasko Mitrovic kan slå in 2-0. I den 56:e minuten ställer ÖT Smygehuk om snabbt efter en bollerövring där vi kommer 2 mot målvakten där Thom Nilsson är bollförare. Vasko Mitrovic ligger hela vägen fram i offsideposition så Thom kan inte spela bollen vidare. Thom kommer in i straffområdet och petar bollen förbi målvakten som i samma skede fäller Thom brutalt. Bollen går fram till Vasko Mitrovic. Domaren blåser för straff, tror alla... Otroligt nog blåser han istället för offside på Vasko! Solklar straff och därmed väl ett rött kort till följd? FCT:s målvakt är dessutom ärlig minuten efter och erkänner att det var klar straff! Förstår inte hur 3 domare kan missa detta så grovt... Vad krävs egentligen för att ÖT Smygehuk ska få straff säsongen 2016? I den 63:e minuten går Thom Nilsson och Mirza Dubicanac ut och in kommer Jonathan Bergeling och Gustav Lindquist. I den 65:e minuten räddar Joel Gustafsson ett friläge och returen skjuter FCT i bröstet på André Andersson som sen kan rensa undan. Jonathan Bergeling har lekstuga med sin ytterback under sista 25 minuterna och kommer runt gång på gång. I den 74:e minuten slår Jonathan Bergeling ett utsökt inlägg där Vasko Mitrovic blir fri och Vaskos nick går centimetern utanför första krysset. I den 79:e minuten slår FCT en hörna där tre spelare går ihopa och blir liggande på vår mållinje. Bollen slås bort till utanför straffområdet där en FCT spelare slår ett inlägg/skott som blir en perfekt lobb där Joel Gustafsson inte kan slänga sig bakåt för där ligger skadade spelare i vägen och in i mål till 1-1. Inte alls logiskt eller för den delen rättvist. Emir Rozajac tvingas till byte och in kommer Mirza Dubicanac. I den 81:a minuten går Joel Gustafsson en fin fotparad på ett långskott. I den 84:e minuten slår Johan Hellström en låg hörna mot främre stolpen där Mirza Dubicanac avslutar men bollen går över. Matchen slutar 1-1 och förbannelsen är iaf bruten. Resultatet kunde och borde dock blivit annorlunda med Hampus öppna mål och den solklara straffen/utvisningen. Men det är väl så när man ligger och krigar i botten att ingenting får man gratis.
I nästa match väntar Malmö City FC på fredagen den 9:e september klockan 19:00 på Kirsebergs IP.